Zasebnost in piškotki

PIŠKOTKI

Spletna stran evrostroj.si uporablja piškotke, da bi vam omogočili enostavno in boljšo uporabniško izkušnjo. Uporabljamo začasne piškotke, ki se avtomatično izbrišejo z zaprtjem spletnega brskalnika in trajne piškotke, ki ostanejo shranjeni v vašem brskalniku do poteka ali pa jih lahko sami izbrišete. Informacije, ki jih zbirajo piškotki, so anonimne in ne vključujejo vaših osebnih podatkov. Obstaja nekaj zunanjih storitev, katerih piškotki se shranjujejo. Ti piškotki služijo za nemoteno uporabo različnih možnosti, ki jih ponuja spletna stran in uporabnikom zagotavljajo enostaven dostop do vsebin. Spletna stran evrostroj.si uporablja Google Analytics – storitev za merjenje obiskov.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotek je informacija, ki se shrani na računalniku ali mobilni napravi ob ogledu spletne strani, ki ste jo obiskali. Piškotki omogočajo preprostejše uporabo, saj shranjujejo vaše nastavitve za internetno stran (jezik ali naslov) in jih aktivirajo ob ponovnem zagonu. Na ta način so informacije prilagojene vašim potrebam in običajnim načinom uporabe. Poleg preprostih informacij o nastavitvah, lahko piškotki shranijo tudi veliko osebnih podatkov (ime, e-poštni naslov), za katere potrebujemo vašo privolitev. Če jih niste omogočili, ne moremo dostopati do datotek na vašem računalniku. Aktivnosti zbiranja in pošiljanja piškotkov uporabniku niso vidne, lahko pa v nastavitvah izbranega internetnega brskalnika izberete možnost odobritve / zavrnitve zahteve za shranjevanje piškotkov, brisanje piškotkov in spreminjanje drugih zahtev v zvezi s piškotki.

KAJ SO ZAČASNI PIŠKOTKI?

Začasni piškotki ali sejni piškotki prenehajo delovati v trenutku, ko zaprete spletni brskalnik, v katerem ste si ogledali določeno spletno stran. S pomočjo teh piškotkov strani shranjujejo začasne podatke.

KAJ SO TRAJNI PIŠKOTKI?

Trajni ali shranjeni piškotki se shranijo na vašem računalniku in ostanejo na vašem račnalniku tudi po tem, ko ste zaprli spletni brskanik. Z uporabo teh piškotkov spletne strani hranijo podatke, da bi bila uporaba spletne strani ob naslednjem obisku enostavna, vse funkcionalnosti strani delujoče in uporabniška izkušnja optimalna. Na primer, spletne strani, ki zahtevajo vnos uporabniškega imena in gesel, si “zapomnijo”, vaš vnos, ki bo prikazan pri vsakem novem obisku. Trajni piškotki ostanejo zabeleženi na računalniku dan, mesec ali leto.

KATERE PIŠKOTKE NAŠA STRAN UPORABLJA?

Informacije o uporabljenih piškotkih in soglasje za uporabo lahko upravljate v Nastavitve piškotkov

KAKO UPRAVLJAM S PIŠKOTKI?

Ne nujne piškotke lahko pobrišete s klikom na gumb Briši piškotke. Če onemogočite piškotke, pomeni, da ne dovoljujete, da bi se shranjevali na vašem računalniku.Nastavitve piškotkov lahko urejate oz. spreminjate v izbranem spletnem brskalniku. Če si želite ogledati nastavitve, izberite brskalnik, ki ga uporabljate (Chrome, Firefox, Internet Explorer 7, 8, 9 in 11, Microsoft Edge, Opera, Safari) in v razdelku Nastavitve uredite nastavitve piškotkov po želji. Če boste piškotke onemogočili, določene funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale.

UPRAVLJAVEC SPLETNE STRANI

To spletno stran upravlja Evrostroj d.o.o. Metlika